CO₂-PRESTATIELADDER

Als Bordbusters is het onze wens een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Al sinds de oprichting van Bordbusters dient het (her)gebruik van hoogwaardige materialen als de basis. Daarnaast zijn wij ons de laatste jaren steeds meer gaan richten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hierin stellen wij ons de vraag: Hoe kan Bordbusters een verschil maken voor mens en milieu?

Dit doen wij door wegen in te slaan waar anderen nog niet zijn geweest. Zo ontving Bordbusters vol trots het officiële CO2-bewust certificaat op niveau 3. Dit maakt ons het eerste signbedrijf in Nederland die het CO2-Prestatieladder niveau 3 bereikt heeft. De CO2-Prestatieladder is voor Bordbusters het aangewezen instrument om onze emissies oftewel CO2-footprint in kaart te brengen, reductie na te streven en dit ook actief met andere ketenpartners voor elkaar te krijgen.

CO2-Prestatieladder in het kort

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem, met als doel om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering, bij de uitvoering van projecten én in de keten. Belangrijk hierin zijn energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik maken van steeds duurzamere energie.

De CO2-prestatieladder bestaat uit vijf niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector.

Een gecertificeerde organisatie voldoet op een bepaald niveau aan de eisen vanuit vier invalshoeken:

 A- Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de CO2-footprint;

 B- Reductie: Het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor   CO2-reductie;

C- Transparantie: Structurele communicatie over het CO2-beleid;

 D- Participatie: Deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van   CO2-reductie.

Meer informatie over de CO2-prestatieladder is te vinden op SKAO.nl.

De circulaire Bordbuster

CO2-Prestatieladder & Bordbusters

A- Inzicht

Het is belangrijk om te weten waar we als Bordbusters zijnde nu staan. Het begint dus allemaal met inzicht krijgen in de bestaande CO2-uitstoot. We hebben een emissie inventaris opgesteld waarin onze CO2-emissie footprint metingen inzichtelijk zijn en uitgelegd worden. De werkelijke CO2-emissie footprint van Bordbusters van 2020 en het eerste half jaar van 2021 zijn hier te vinden. Daarnaast maken wij ook de CO2-emissie footprint van gunningsvoordeel projecten inzichtelijk, zoals hier kan worden ingezien.

B- Reductie

Vanuit de inzichten uit de emissie inventaris hebben wij doelstellingen en acties opgesteld die noodzakelijk zijn voor het reduceren van onze scope 1, 2 en 3 emissies. Hiermee willen wij actief aan de slag. Bordbusters stelt zich ten doel om de totale CO2-uitstoot te verminderen met 40% in 2030, t.o.v. 2020. Voor meer informatie verwijzen we graag naar het energie management actieplan.

C- Transparantie

Via deze pagina op onze website zullen wij u halfjaarlijks op de hoogte brengen van de vooruitgangen die gemaakt zijn omtrent de CO2-Prestatieladder. Daarnaast hebben wij een communicatieplan CO2-Prestatieladder opgezet waarin zowel onze interne als externe communicatie plannen staan beschreven.

D- Participatie

Samen kunnen we daadwerkelijk een verschil maken voor een betere wereld. Zo hebben wij samen met Breng en de gemeente Arnhem de bushalte van de toekomst ontworpen met het oog op duurzaamheid en modulariteit. Daarnaast zijn wij in 2021 een projectgroep gestart met ZeusGroep, met als doel het vervaardigen van een cementloze betonnen voet.

Wilt u meer weten over onze visie omtrent duurzaamheid en/of wilt u samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst? Neem contact op met onze manager duurzaamheid:

Kenneth Neervoort
☎️ +31 (0)26 325 9706
✉️ k.neervoort@bordbusters.nl

ONZE DUURZAME PROJECTEN

ONZE DUURZAAMHEIDSPARTNERS

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van COen kosten.

Op dit moment staat Bordbusters B.V. op de derde trede van de CO2 prestatieladder.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan