Verduurzaming wagenpark Bordbusters

Verduurzaming wagenpark Bordbusters & Lightbusters

Het wagenpark is een essentieel onderdeel van Bordbusters voor het kunnen uitvoeren van de werkzaamheden. Wij maken daarom ook bewuste keuzes wat betreft de samenstelling van ons wagenpark. In dit artikel wordt de huidige situatie geschetst van het wagenpark en worden onze wensen en verwachtingen uitgelicht.

De bedrijfsvoertuigen

De bedrijfsvoertuigen van Bordbusters en Lightbusters voldoen aan de euro-5 ofwel euro-6 normen. Alle voertuigen rijden op diesel en bij de meest recente voertuigen is zorgvuldig gekozen voor voertuigen die zo min mogelijk vervuilen. Daarnaast werken Bordbusters en Lightbusters aan de elektrificatie van het wagenpark. Zo, komt er in 2022 het eerste hybride bedrijfsvoertuig, deze zal gaan rijden voor Bordbusters. Deze stap richting verduurzaming van ons wagenpark zal een test zijn voor de volgende voertuigen in de zin van effectiviteit en actieradius.

Het nieuwe pand, dat Bordbusters en Lightbusters naar verwachting in 2022 zullen gaan betrekken, zal een pand worden dat in het teken staat van duurzaamheid. Zo zal dit pand CO2-neutraal of zelfs in de toekomst CO2-negatief worden door. Dit willen wij bereiken door middel van slim gebruik van zonnepanelen en warmtepompen.

Bij deze duurzame visie voor het nieuwe pand past ook een duurzaam beleid voor het wagenpark, vandaar dat er ook getest zal worden met een hybridevoertuig. De verwachting is dat Bordbusters en Lightbusters binnen geruime tijd over zullen gaan naar een wagenpark waar tenminste de helft een hybride en/of elektrische aandrijving heeft.

Bordbusters en Lightbusters stellen daarnaast ook dat de nieuwe voertuigen die aangeschaft zullen worden, tenminste voldoen aan de euro 6 norm en gelieve een hybride en/of elektrische aandrijving hebben.

De heftrucks

De heftrucks die bij Bordbusters en Lightbusters worden ingezet zijn aangedreven op diesel. Dit komt mede doordat deze heftrucks geriume tijd geleden zijn aangeschaft en ze nog voldoen aan de euro 5 normen. Daarnaast voldoen de heftrucks aan alle veiligheidseisen en zijn nog uitermate geschikt om de benodigde werkzaamheden te verrichten. Aangezien Bordbusters en Lightbusters geloven in het optimaal benutten van materieel, zullen deze heftrucks zo lang als mogelijk is worden ingezet. Uiteraard is dit onder het voorbehoud van het voldoen aan de richtlijnen omtrent veiligheid.

In het nieuwe pand zal gebruik gemaakt gaan worden van zogeheten bovenloopkranen. Dit zijn kranen die over het plafond van het pand bevestigd zijn. Daarnaast zijn deze kranen elektronisch te bedienen en zullen ze elektrisch worden aangedreven. Voor werkzaamheden die buiten plaatsvinden zal alsnog een heftruck nodig zijn. De verwachting en bedoeling van Bordbusters en Lightbusters is dat daar nieuwe elektrische heftrucks voor zullen worden aangeschaft.

De vrachtwagens

De vrachtwagens van Bordbusters, de grote pronkstukken van het bedrijf, voldoen allen aan de euro 5 -of 6-normen. Bij Bordbusters en Lightbusters geloven we in het maximaal inzetten van materieel en het verlengen van de levenscyclus van gebruikte materialen, de vrachtwagens worden daarom zo lang en zo veel mogelijk ingezet. Uiteraard onder voorbehoud dat de wagens voldoen aan de normen omtrent uitstoot en veiligheid.

Met het oog op het CO2-neutrale pand en bijbehorende wagenpark, zullen de vrachtwagens die nieuw aangeschaft zullen worden voorzien zijn van een euro 5 of 6 norm en zal er mits mogelijk worden gekeken naar hybride, elektrische of door waterstof aangedreven vrachtwagens. Wij zijn een groot voorstander van deze ontwikkelingen en willen hier graag aan bijdragen in de toekomst.

logo Bordbusters
Verduurzaming wagenpark
OpdrachtgeverBordbusters
ProductMaatwerk
Projectleider

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan