Lichtreclame ENKA-CAMPUS

Lichtreclame ENKA-CAMPUS

Het nieuwe campusterrein van Rijn IJssel in Arnhem heet sinds maart 2021 “ENKA-CAMPUS”, onlangs hebben wij de toren voorzien van deze naam door middel van direct verlichte doosletters.

De tekst heeft een lengte van 19 meter en is met behulp van een vrachtwagenhoogwerker op 70 meter hoogte gemonteerd. Onze montagemedewerkers Marco Miggelbrink en Jordan Janssen zijn niet bang voor deze hoogte en gingen de uitdaging graag aan met een fantastisch uitzicht en eindresultaat. Om lichtoverlast bij omwonenden en fauna te voorkomen is een speciaal domotica systeem ingezet waarbij de lichtintensiteit en tijdschakeling volledig naar de gezamenlijke eisen en wensen kan worden bepaald.

Met de naam ENKA-campus herleeft een stukje Arnhemse geschiedenis. De campus ligt aan de Vosdijk op de plek waar de Nederlandsche Kunstzijdefabriek 110 jaar geleden is opgericht. Dit werd afgekort als NK (in spreektaal ENKA). Aan de Vosdijk werden garens gesponnen. ENKA verhuisde in 1922 naar Ede. Het terrein in Arnhem is later onder meer hoofdvestiging van Akzo Nobel geweest.

Opleidingen én stafdiensten op ENKA-CAMPUS

De geschiedenis van de campus geeft een speciale tint aan de komst van Rijn IJssel. Zo zijn er onder meer creatieve mbo-opleidingen neer gestreken. Ook zijn de opleidingen van Techniek & ICT naar de ENKA-campus, evenals Entree Techniek naar het campus terrein verhuist. Een ander deel, de Internationale Schakelklas, heeft eerder in 2021 al zijn intrek genomen in het Paviljoen, een van de gebouwen op het terrein. De andere gebouwen heten Tech Plaza (techniek-, ICT- en laboratoriumopleidingen) en de Witte Villa, waar de opleidingen creatieve industrie alsmede de ondersteunende stafdiensten en het college van bestuur naartoe zijn verhuisd. Daarmee is de campus het kloppend hart van Rijn IJssel.

Rijn IJssel
Lichtreclame ENKA-CAMPUS
OpdrachtgeverRijn IJssel
ProductLichtreclame
ProjectleiderEnrique Klomp

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan